Westmalle Tripel Trappist

Speciaal voor Tripel B. een recensie van Better Beer Authority.

Share

1 reactie op “Westmalle Tripel Trappist”

 1. Tripel B. Zegt:

  Eeuwige dank voor deze tribute post 😆

  Aan de heren van de Better Beer Authorithy: als je een Westmalle Tripel beoordeelt als “zoet”, dan moet je stoppen met het beoordelen van bier en overstappen op de Pepsi-proef. Ja natuurlijk wordt er suiker toegevoegd in het brouwproces van een tripel, maar dat wil nog niet zeggen dat de Westmalle Tripel zoet is.

  De Leffe Tripel is bijvoorbeeld wèl zoet, want er worden meer suikers toegevoegd dan kan worden omgezet in gist (of deze worden na het gistingsproces nog toegevoegd om het bier geschikt te maken voor massaconsumptie). De Westmalle Tripel is daarentegen volledig in balans; licht fruitig met een sterk alcoholische afdronk.

  Wellicht in vergelijking met hun locale Budweisers kan de tripel der tripels enigszins zoetig overkomen, maar mijn lijfdrank zulke verwerpelijke kenmerken toedichten blijf ik echt een gotspe vinden.

  Wat jij brouwmeester?

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .