Nerd Rock Week Day #1


Lit – My Own Worst Enemy

Het vaandel van dit genre, ook wel Geek Rock genoemd, wordt veelal gedragen door Amerikaanse college bands. De muzikale basis is een stevige gitaarmuur en een aanstekelijke riff. Tekstueel valt men grotendeels terug op de alledaagse problemen van de adolescentie. Dit alles afgetopt met het ogenschijnlijk ontbreken van pretentie en de ondergeschiktheid van testosteron aan het intellect. Wollen truien, rare t-shirts en hoornen brillen behoren tot de standaard uitrusting. In de jaren ’90 tierden dit soort bandjes welig.

Zie onderstaande definitie op UrbanDictionay.com:

A genre of music believed to have found its orgins in the late 1970s with new wave, has since evolved to a subculture of alternative rock distinct from Nerdcore. Also known as Geek rock. Popular bands with the nerd rock ‘sound’ include DEVO, Weezer (the band perhaps most commonly given the label) and Fountains Of Wayne. Optionally, they can wear thick sweaters. In ways similar to emo.

Bovenstaand Lit zit mijns inziens op de grens alternative rock / nerd rock. Edoch, My Own Worst Enemy zou ik zeker als nerd rock willen bestempelen.

Share

3 reacties op “Nerd Rock Week Day #1”

  1. showan Zegt:

    Goede posts de laatste tijd heren!

  2. Tripel B. Zegt:

    Showan heeft de reply-to-all button gevonden 😆

  3. showan Zegt:

    Wel zo makkelijk toch?

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .