Nerd Rock Week Day #5

Weezer – Say It Ain’t So

Weezer, keizers van de Nerd Rock. Over het algemeen mist er één belangrijk ingrediënt in het genre Nerd Rock, en dat is een serieuze muzikale ziel. Weezer heeft zo’n ziel. En Say It Ain’t So is de apotheose van deze band (en beste video bovendien). Jammer voor hen is dat het van hun debuutalbum uit 1994 afkomstig is. Inmiddels zijn we zeven platen verder en is hun eerste nog steeds de beste. Met knallers als My Name is Jonas, Buddy Holly, Undone (the sweater song) en het epische Only In Dreams.

In 2001 brachten de jongens hun derde album uit met daarop het alleraardigste Island in the Sun met een videoclip door Spike Jonze. Vreemd is dat er aanvankelijk een andere versie van de clip in omloop was.

Weezer schopt kont.

Share

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .