The Believing Brain

In this talk, Dr Michael Shermer presents his comprehensive and provocative theory on how humans form beliefs about the world. He answers the questions of how and why we believe what we do in all aspects of our lives, from our suspicions and superstitions to our politics, economics and social beliefs.

Copland Theatre, University of Melbourne on 19 September 2011

Share

2 reacties op “The Believing Brain”

  1. Tripel B. Zegt:

    Mijnheer Merino, een video van 1 uur 8 minuten en 47 seconden behoeft ietwat meer introductie. Waarom moeten we deze video bekijken en wat verschilt deze video van jouw andere wetenschappelijke bijdragen die het bekijken waard zijn?

    Graag antwoord per ommegaande, opdat wij verlicht moge worden (maar niet ten koste van onze beperkte tijd).

    :mrgreen:

  2. Merino Zegt:

    De man (Schermer) is een goede verteller. Daarnaast kun je hem niet op fouten betrappen. De informatie die hij te berde brengt, is uiterst verhelderend. Alledaagse misvattingen en gedachtekronkels komen aan de orde. En last but not least; het is een vermakelijk college. De tijd vliegt om.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .