Fotograaf Kubrick

We kennen Stanley Kubrick vooral als briljant filmmaker. De films die hij ons heeft nagelaten, behoren bijna zonder uitzondering tot de beste ooit geschoten. Tussen 1945 en 1950 werkte hij als fotograaf voor Look magazine, waar zijn talent voor het frame aan het licht kwam. In 1950 verliet hij Look en de rest is geschiedenis.

Tip: check de documentaire Stanley Kubrick’s Boxes (torrent)

Share

1 reactie op “Fotograaf Kubrick”

  1. Tripel B. Zegt:

    Memorabele post over een memorabel persoon. De link naar The Art of Stanley Kubrick is zeer bezienswaardig!

    Ik heb eens een documentaire gezien, een andere dan Stanley Kubrick’s Boxes, waarin Kubrick veelvuldig op de set te zien is. In die documentaire zie je het genie in werking, met een aan waanzin grenzend oog voor detail. Tot ontzetting van de acteurs en de crew moeten sommige scenes soms wel 40 keer overnieuw. Ik kan de titel even niet zo snel boven water halen.

    Wellicht een mooi thema voor een filmavond: Kubricks allereerste films.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .