Amsterdam fietst (met Boudewijn de Groot)

Toeristen vinden onze fietscultuur hoogst interessant. En terecht, want nergens anders ter wereld kom je zoveel verschillende soorten fietsers tegen als in onze hoofdstad:

Fietsen is iets dat autochtone Nederlanders bindt. Ik zeg ‘autochtoon’, want hoe vaak zie je een Marokkaan of een Surinamer op een fiets? Dagelijks, kun je zeggen, maar toch significant minder dan je op basis van de Amsterdamse samenstelling van de bevolking zou verwachten. Daarentegen lijken Marokkanen en Surinamers juist oververtegenwoordigd in het openbaar vervoer. Als ik de bus neem naar de Javastraat, voel ik mij een minderheid.

Maar er gloort hoop in de duisternis. Er zijn fietscursussen voor (allochtone) vrouwen. Nu de mannen nog.

Share

1 reactie op “Amsterdam fietst (met Boudewijn de Groot)”

  1. Merino Zegt:

    Nu nog een voetgangerscursus voor toeristen.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .