Norman Finkelstein

Ik kwam dit fragment tegen op de YouTubez. Op z’n minst interessant. De context mist dus ik zocht even kort met wie we hier van doen hebben. Er blijkt een complete documentaire aan hem gewijd. Ik ben ‘m nu aan het binnentrekken via de torrentz. Recensie over deze film en deze meneer volgen later.

Update: Heb de film inmiddels gezien. Er is veel te zeggen voor de positie van Finkelstein (Israël buit de holocaust uit en doet aan emotionele chantage). Ik denk, en dat wordt in de film ook kort aangehaald in een interview met zijn broer, dat hij met een iets gematigder toon zijn boodschap beter over kan brengen en op minder weerstand zal stuiten. Verder is de film een mooi portret van dit heerschap, hoewel enige uitweiding aangaande zijn gedachtegoed hier en daar verhelderend had kunnen zijn.

Share

1 reactie op “Norman Finkelstein”

  1. Tripel B. Zegt:

    Ik verwacht hier een reactie van onze Shoah kenner Showan. Ikzelf heb in ieder geval erg genoten van deze post met alle informatieve links.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .