’t Is weer voorbij die pseudozomer

Neil Armstrong Dood. Zomer voorbij. Van Dis op dreef in Zomergasten. Als er in godsnaam nog maar een Indian summer in zit. Francis Bacon was “profoundly optimistic about nothing” zegt hij in een door Van Dis gekozen fragment. Kan ik me wel in vinden. Nothing. No thing. No autumn. No winter. Daar kan ik heel optimistisch van worden. Duurt lang hoor, tot het weer juli is.

De voetstappen Armstrong en Buzz Aldrin staan nog steeds in het maanstof, een kleine 405.500 kilometer van ons vandaan. Daar heb je geen seizoenen. Het waait er niet. Het regent er niet. Die voetstappen blijven voorlopig staan. Mooiste monument voor een mooie kerel.

Ik heb mijn DNA vorig jaar opgestuurd naar The Genographic Project. Het resultaat krijg je online te zien. Mijn mitochondriaal DNA, dat wat je via de vrouwelijke lijn krijgt doorgegeven, toont aan dat ik van mijn moeders kant behoor tot Haplogroup H. Dat houdt in dat mijn voorouders zo’n 150.000 jaar geleden vanuit Ethiopië langzaam aan via het huidige Irak en Syrië naar het noorden zijn afgereisd. Ze zijn ten westen van de Kaspische Zee (de voorouders van Charles Darwin kwamen via de oostelijke kant) door Georgië, via Polen en mogelijk met een omweg door Zuid-Europa uiteindelijk in West-Europa terechtgekomen. Met als resultaat dat ik hier zo’n kutzomer zit uit te zitten met een lange, lange herfst en winter in het vooruitzicht. Bedankt.

Van Dis komt zojuist met een goede tip: “Laten we troost zoeken in de drank!”

Share

4 reacties op “’t Is weer voorbij die pseudozomer”

 1. Tripel B. Zegt:

  De zomer is niet voorbij, ik weiger dat te geloven.

  Hoe kun je je DNA opsturen? Kwak je een doekje vol en verzend je die per post? Het lijkt mij persoonlijk eng om zoveel informatie prijs te geven.

 2. Merino Zegt:

  Wattenstaafje + wangslijmvlies. Alles gaat anoniem, met een nummer.

 3. Diederik Nomden Zegt:

  zo’n ki9t kost toch 199,95?

 4. Merino Zegt:

  Ik zie dat ze een 2.0 kit hebben tegenwoordig. Die van mij kostte €99,- maar daar kwam nog wel €50,- verzendkosten overheen. Duur geintje, maar voor de geïnteresseerden de moeite zeker waard. En daarbij komt dat je na een flesje wijn sneller geneigd bent online aankopen te doen 😉

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .