New York,1939


1939 New York in HD Color door stefanelonikitelo

New York City, Summer 1939. Rarely seen recently surfaced amateur movie, filmed by a French tourist, Jean Vivier, in 16mm Kodachrome. Great conservation state and incredible quality!

1939 lijkt in deze film een stuk minder ver weg.

UPDATE: nieuwe bron gevonden. Hij doe ’t weer!

Share

4 reacties op “New York,1939”

 1. Tripel B. Zegt:

  Schitterend om te zien. Hoogbouw was in die tijd natuurlijk een uitzonderlijk fenomeen en toeristen gingen en masse naar New York om al die hoogbouw geconcentreerd te zien op een paar vierkante kilometer. Ongekend voor die tijd!

  Ik ben enkele jaren geleden nog in New York geweest en dan zie je dat die oude hoogbouw vaak een achenebbisj bestaan leidt. Ik weet niet of NY een Nederlandse variant heeft van de Monumentenlijst, maar afbraak van hoogbouw is natuurlijk zeer duur in een dichtbevolkt gebied als Manhattan. Ze laten het dus maar zo. Nieuwe hoogbouw (uitgezonderd natuurlijk het nieuwe WTC) zie je nergens.

 2. De Dappere Man Zegt:

  Jammer dat het filmpje niet meer werkt, ik had er zin an!

 3. Tripel B. Zegt:

  Heeft iets met copyright te maken (zie commentaar Fransoos):
  :
  http://news.wjct.org/post/see-rare-color-film-new-york-city-1939

 4. Merino Zegt:

  Nieuwe bron gevonden. Hij doe ’t weer!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .