Andijviestamppot

(vegetarisch) hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
Ca. 2 kg aardappels
1 stronk andijvie
Ca. 400 gr belegen kaas
Een scheutje melk
Evt. spekblokjes

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze met zout in een grote pan.
Zet eventueel de spekjes in een droge pan op het vuur en bak ze uit.
Snij ondertussen de stronk andijvie in reepjes en was de reepjes in ruim water.
Snij de kaas in kleine blokjes.
Haal de andijvie uit het water en doe het in een vergiet.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze. Maak de puree smeuïg met wat melk.
Roer beetje bij beetje de andijvie door de puree (met een houten lepel).
Roer de kaas en eventueel de spekjes (met vet) door de stampot.
Breng op smaak met zout.
Zet de stampot terug op het vuur en verwarm deze onder geregeld roeren tot het door en door warm is en de kaas wat is gesmolten.

Bereidingstijd
Schillen: 15 minuten
Snijwerk: 5 minuten
Stampen: 5 minuten
Opwarmen: 5 minuten
——————-
Totaal: 30 minuten