Asperges uit de oven

Bijgerecht voor 2 personen. (Voor hoofdgerecht: zie tip)
Naar een recept van Jamie Oliver.

Ingrediënten
500 gram witte asperges
1 bakje cherrytomaatjes
1 bakje (of 2/3 blik) zwarte olijven
Een paar tenen knoflook
Twee handen verse basilicum
Een snufje cayennepeper
Ongeveer 2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant af (leg de asperge op een plank en schil van de kop af naar beneden).
Leg ze in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200º C.
Snij de cherrytomaatjes doormidden en strooi ze over de asperges.
Strooi de olijven over de asperges.
Snij de knoflook in plakjes en strooi over de asperges.
Knip de basilicum in repen en strooi over de asperges.
Giet olijfolie over de asperges.
Strooi zout over de asperges.
Strooi de cayennepeper over de asperges (niet teveel: erg scherp).
Zet de asperges ongeveer 44 min in de oven en hussel ze af en toe om.

~ Maak ondertussen de rest van de maaltijd, of doe de afwas ~

Bereidingstijd
Schillen: 15 minuten
Snijwerk: 5 minuten
Strooien: 1 minuut
Oventijd: 44 minuten
——————–
Totaal: 65 minuten

Tip
Als je dit als hoofdgerecht wilt eten, moet je uitgaan van een dubbele portie asperges.