Maaltijdsalade

Hoofdgerecht voor 1 persoon

Makkelijk uit te breiden naar meerdere personen.

Ingrediënten
Ca. 1/3 krop ijsbergsla
½ Zacht geitenkaasje of feta
Olijven naar smaak
1 Sneetje oud brood
8 Cm komkommer
Gedroogde Provençaalse kruiden
½ Paprika
1 Tomaat
Pijnboompitjes
Olijfolie
Lekkere azijn, bij voorkeur balsamico
Peper en zout
Evt. spekblokjes

Bereiding
Snij de sla in stukjes en was deze in ruim ijskoud water. Laat het even in het water liggen. Doe het daarna over in een vergiet.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes en bak evt. de spekblokjes uit.
Haal de korstjes van het brood en snij het brood in kleine blokjes.
Verwarm olijfolie in een pan en doe de broodblokjes hierin. Strooi zout en Provençaalse kruiden over de blokjes. Bak ze bruin. Nu heb je croutons.
Snij alle rauwkost in kleine blokjes.
Spreid de uitgelekte sla uit op een bord.
Verdeel de rauwkostblokjes erover en evt. de spek.
Druppel olijfolie en azijn over de sla. Je kunt het evt. ook eerst mengen en dan met een lepeltje erover sprenkelen.
Strooi nu de pijnboompitjes, de croutons en de olijven erover en brokkel tot slot de kaas erover.

Bereidingstijd
Snijden: 10 minuten
Roosteren: 5 minuten
Opmaken: 5 minuten
——————
Totaal: 20 minuten

Tip: je kunt natuurlijk ook een andere dressing maken, bijvoorbeeld wat zoeter met honing.
Tip: je kunt de salade ook uitbreiden met andere dingen die je lekker vindt.