Pannenkoeken gevuld met spinazie en geitenkaas

Vegetarisch hoofdgerecht voor twee personen

Ingrediënten
Ca. een half pak pannenkoekmix
4 dl melk
1 ei
1 plak zachte geitenkaas (bij voorkeur zonder korst, zoals chèvre)
Ca. 300 gram verse spinazie
125 ml crème fraîche
½ citroen
Verse bieslook
Geraspte kaas

Bereiding
Mix de pannenkoekenmix met de melk en het ei tot een gladde substantie.
Bak de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de pannenkoeken zo dun mogelijk. Bewaar de gebakken pannenkoeken op een bord. Je hebt waarschijnlijk 2 pannenkoeken nodig voor een kleine eter en 3 voor een grote. Bepaal dit zelf.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Leg op iedere pannenkoek in het midden een paar plakken geitenkaas en leg er een flinke berg spinazie op. Rol de pannenkoeken zo strak mogelijk op en leg ze in een ovenschaal.
Strooi geraspte kaas over de pannenkoeken.
Zet de schaal ongeveer een half uur in de oven.
Maak ondertussen de saus: doe de crème fraîche in een kom en roer er 1 eetlepel citroensap, een eetlepel fijngeknipte bieslook, peper en zout doorheen.
Serveer de saus bij de gevulde pannenkoeken.

Bereidingstijd
Beslag maken: 5 minuten
Pannenkoeken bakken: 8 minuten
Pannenkoeken beleggen: 7 minuten
Oventijd: 30 minuten
————————————–
Totaal: 50 minuten