Pasta met paprika-tomatensaus

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten
1 paprika (rood of geel)
2 tomaten
Stuk of 6 gedroogde tomaatjes op olie
1 ui
1 Ã 2 teentjes knoflook
Pasta (een wat fijnere soort als spaghetti of tagliatelle)
(Evt. een maggiblokje)
125 ml crème fraîche
Geraspte kaas (als het kan verse parmezaan, anders gewone geraspte kaas uit zo’n zakje)
Peper en zout

Bereiding
Breng water met een maggiblokje (of anders ruim zout) aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Snipper ondertussen de ui en de knoflook en bak deze in een koeken- of hapjespan op laag vuur in olijfolie.
Snij ondertussen de paprika en de gedroogde tomaatjes in kleine blokjes.
Voeg de paprika en de tomaatjes toe aan de gebakken ui en bak deze even mee.
Snij ondertussen de tomaten in blokjes.
Als de pasta bijna gaar is, voeg je de tomaten toe aan de saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en roer of schudt de crème fraîche erdoorheen.
Schep de pasta op de borden en de saus op de pasta.
Strooi er rijkelijk geraspte kaas overheen.

Bereidingstijd
Pasta koken: 13 minuten
Opscheppen en husselen: 2 minuten
————————
Totaal: 15 minuten