Pasta met Roquefort-roomsaus

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 Ã 3 personen

Ingrediënten
Pasta voor 2 of 3 personen, bij voorkeur een kleine soort als penne, farfalle, of fussilli
1 Maggiblokje
1 Uitje
1 Ã 2 Teentjes knoflook
200 gr Verse spinazie
100 gr Roquefort
1 Pakje roomsaus voor pasta, bijvoorbeeld tagliatelle roomsaus van Honig
250 ml Melk (of zoveel als de verpakking van de saus aangeeft)
250 ml Water (of zoveel als de verpakking van de saus aangeeft)
Evt. Vers geraspte parmezaanse kaas
Peper

Bereiding
Breng water met een maggiblokje (of anders ruim zout) aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de spinazie in ruim water en laat het zand even bezinken.
Snipper ondertussen de ui en de knoflook en bak deze in een koeken- of hapjespan op laag vuur in olijfolie.
Haal de spinazie uit het water en doe het in een vergiet.
Giet water en melk bij de ui en roer de saus erdoor. Breng dit al roerend aan de kook.
Doe de spinazie erbij.
Verkruimel de roquefort erboven.
Breng op smaak met peper.
Giet de pasta af.
Schep de pasta op de borden en de saus op de pasta.
Strooi er eventueel de geraspte Parmezaan overheen.

Bereidingstijd
Pasta koken 13 minuten
Opscheppen 2 minuten
——————
Totaal: 15 minuten