Pastasalade met artisjokhartjes en zongedroogde tomaatjes

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten
Ca. 200 gr pasta
1 maggiblokje
Ca. 4 artisjokhartjes (meestal zitten er 6 in een blikje)
Ca. 2/3 doosje knoflookolijfjes + de olie
Ca. 6 zongedroogde tomaatjes + de olie
Pijnboompitjes
Peper en zout
(eventueel verse parmezaan)

Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar met een maggiblokje.
Snij ondertussen de artisjokhartjes, de olijfjes (en ook de stukjes knoflook) en de tomaatjes klein.
Rooster de pijnboompitjes.
Giet de pasta af en doe het in een schaal.
Giet de olie van de olijfjes en eventueel wat olie van de tomaatjes over de pasta.
Strooi peper en zout over de pasta en hussel het goed.
Gooi nu alle ingrediënten bovenop de pasta.
Rasp er eventueel wat verse parmezaanse kaas overheen.

Bereidingstijd
Kooktijd: 10 minuten
Husselen: 5 minuten
——————
Totaal: 15 minuten