Pastasalade met geitenkaas en pesto

Vegetarisch hoofdgerecht voor 3 à 4 personen

Ingrediënten
1 Zacht geitenkaasje (bv. Chèvre bellay of bettine blanc)
½ Potje groene pesto (rood mag eventueel ook)
3 Eetlepels mayonaise
Pijnboompitjes
2 Tomaten
1 Rode papika
6 à 8 gedroogde tomaatjes
Basilicumblaadjes
Groene knoflookolijven
300 Gram pasta (bv. farfalle)
Evt. 1 maggiblokje
Peper en zout
Olijfolie en/of olie van de gedroogde tomaatjes

Bereiding
Breng water aan de kook en gooi eventueel het maggiblokje erin. Anders ruim zout.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Snij ondertussen de paprika, tomaten en gedroogde tomaten in blokjes.
Rooster de pijnboompitjes (laat ze niet aanbranden!).
Doe de geitenkaas in een kommetje en prak deze fijn tot ‘ie smeuïg wordt.
Roer er dan de mayonaise en de pesto doorheen.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en doe over in een grote schaal.
Giet er ruim olie overheen (eventueel uit het potje van de gedroogde tomaatjes). Breng op smaak met peper en laat het afkoelen.
Roer dan het geitenkaasmengsel erdoorheen.
Roer de paprika, tomaten en gedroogde tomaten erdoor.
Scheur de basilicum in grove stukjes en roer er doorheen, samen met de olijven en de pijnboompitjes.

Bereidingstijd
Pasta koken: 13 minuten
Snijden: 8 minuten
Husselen: 4 minuten
——————
Totaal: 25 minuten