Pastasoep

(Vegetarische) maaltijdsoep voor 4 personen

Ingrediënten
4 bouillonblokjes naar keuze (groenten, tuinkruiden en/of kip)
2 maggiblokjes
1 kruidenbuiltje naar keuze (zo’n theezakje om in de soep te hangen, tegenwoordig steeds moeilijker te krijgen)
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 prei
2 tomaten
2 blikjes tomatenpuree
1 pak (250 gram) tortellini met vulling naar keuze
Geraspte ( verse parmezaanse) kaas
Kruiden (oregano, basilicum, thijm, peterselie, etc.)
Evt. Maggi

Bereiden
Breng twee liter water aan de kook in een grote pan. Doe doe dan de bouillon- en maggiblokjes erbij en het kruidenbuiltje.
Snij ondertussen de peen en selderij in kleine blokjes, de prei in dunne reepjes en de tomaten in blikjes.
Doe alle groenten in de pan, samen met de kruiden en de tomatenpuree. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de tortellini toe en laat het nog zo lang koken als op de verpakking van de tortellini staat.
Breng op smaak met peper.
Doe de soep in kommen en rasp er kaas over.
Breng eventueel op smaak met Maggi.

Bereidingstijd
Groenten snijden 8 minuten
Kooktijd 32 minuten
———————————
Totaal 40 minuten

Tip: Lekker met een broodje (kruidenkaas, roomboter, of gezond)
Tip: Zoals met bijna alle soep, is ook deze soep de tweede dag veel smaakvoller. Maak dus gerust lekker veel.
Tip: Ga lekker op de bank zitten en laat hem door Juup bereiden en voorschotelen.