Snel courgetteprutje

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten
1 ui
1 courgette
400 gr aardappels
2 tomaten
3 eetlepels kruidenroomkaas (boursin)
pijnboompitten
peper en zout

Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Let op: dit is een geduldswerkje! Als ze eenmaal beginnen met verkleuren, zijn ze heel snel klaar. Ze verbranden erg snel, dus blijf er daarom bij!
Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Kook ze gaar (bijvoorbeeld ca. 8 minuten in de magnetron).
Snij de courgette in blokjes.
Snij de tomaten in blokjes.
Bak de ui en de courgette in olijfolie.
Gooi de aardappels erbij als ze gaar zijn.
Roer de kruidenkaas erdoorheen.
Roer de tomaat en de pijnboompitten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd
Roosteren: 2 minuten
Snijwerk: 13 minuten
Bakken: 5 minuten
—————–
Totaal: 20 minuten