Tortilla de patatas con salsa de whisky

Vegetarische borrelhap, voorafje of bijgerecht voor een stuk of 6 – 8 personen

Ingrediënten
1 dl olijfolie
1 kg aardappels
3 eieren
3 knoflookteentjes
15 gr boter
½ citroen
1 eetl whisky
1 eetl bouillon/maggiblokje

Bereiding
Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan met platte bodem en bak de aardappels op laag vuur zo’n 20 minuten, met een deksel op de pan. Ze mogen niet bruin worden.
Snij ondertussen de knoflook in dunne plakjes en bak ze in olijfolie.
Voeg de boter, 1 eetlepel citroensap, de whisky en de bouillon (ik neem meestal een eetlepel, giet daar heet water in en los daar een maggiblokje in op) toe en laat dit op laag vuur zo’n 15 minuten indikken.
Doe de eieren in een kom en klop ze los.
Doe de aardappels bij de eieren en doe er zout en peper bij.
Doe alles weer terug in de pan en bak het 4 minuten op laag vuur. Draai de tortilla dan om met behulp van een bord en bak de andere kant ook 4 minuten.
Doe de tortilla op een bord, laat even afkoelen en giet de saus eroverheen.

Bereidingstijd
Schillen 7 minuten
Bakken 1 20 minuten
Bakken 2 8 minuten
——————————
Totaal 35 minuten