Tosti

Lunchgerecht of vieruurtje voor 1 persoon

Iedereen kent tosti’s. Hier volgt een aantal recepten voor de variatie.

Standaard tosti

Ingrediënten
2 boterhammen
kaas
ham
Broodboter (margarine, halvarine, dat soort)

Bereiding
Doe de ham en kaas op een boterham en leg de andere erbovenop. Smeer aan de buitenkant van de boterhammen boter. Leg de tosti in een koekenpan en doe een deksel op de pan. Bak de tosti op middelhoog tot laag vuur ongeveer 2 minuten per kant. Haal de tosti uit pan, snij doormidden en klaar!
Serveer eventueel met ketchup of curry.

En: tosti’s uit de pan zijn echt veel lekkerder dan tosti’s uit een elektrisch tosti-apparaat!

Tosti met tomaat
Leg op de kaas een paar plakjes dun gesneden tomaat en een beetje peper.

Tosti met extra kaas
Als je de tosti hebt omgekeerd, strooi je wat geraspte kaas op de bovenkant.

Tosti met salami
Leg in plaats van ham een plakje salami op de tosti.

Tosti ananas
Leg op de ham en kaas wat ananas.

Chocolade tosti
Besmeer de boterhammen met chocoladepasta. Dit kan ook met hagelslag of vlokken.

Pizzatosti
Besmeer de ene boterham met pesto en de andere met tomatenpuree. Leg kaas en salami op de boterham. Eventueel wat oregano eroverheen. Zonder salami ook erg lekker!

Tosti geitenkaas
Besmeer een boterham met honing. Leg er geitenkaas (maakt niet uit wat voor) op. Leg er wat dun gesneden plakjes tomaat op en strooi er wat peper overheen.

Tosti rauwe ham met brie
Leg een plak rauwe ham en een paar plakken brie (of camembert) op de boterhammen.

Zonnige tosti
Leg kaas op de tosti. Leg er wat in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes in olie op en wat in repen geknipte basilicum. Strooi er eventueel wat peper eroverheen.

Tip
Al deze tosti’s kunnen ook als ovenbroodje worden gemaakt: beleg de broodjes voordat ze de oven in gaan en bak ze daarna volgens de verpakking af.