Warm geitenkaasje op een bedje van veldsla

Vegetarisch voorgerecht voor 2 personen

Dit gerecht moet eigenlijk worden gemaakt met kleine geitenkaasjes geheel gehuld in een korst (pelardons, qua uiterlijk nog het meest lijkend op een soort camembert, maar dan wat kleiner), zoals je die in Frankrijk veelvuldig kunt vinden, maar in Nederland helaas nauwelijks. Het is ook te doen met de Nederlandse zachte geitenkazen, maar doordat deze geen korst hebben, lopen ze veel sneller uit. Als je dus kaasjes met korst tegenkomt, meteen kopen. En vooral ook importeren uit Frankrijk!

Ingrediënten
2 plakken zachte geitenkaas (chèvre) van ongeveer anderhalve cm dik
1 ei
Parmezaanse kaas
Pijnboompitten
Kerstomaatjes
1 zakje veldsla
Honing (of liever maple syrup)
Olijfolie
Balsamico azijn
Peper en zout

Bereiding
Klop het ei goed los.
Haal de kaasjes door het ei, zodat ze geheel bedekt zijn met ei.
Bestrooi de kaasjes hierna met parmezaanse kaas, bij voorkeur ook een beetje aan de zijkanten, en druk het wat aan.
Maak nu het bedje: verdeel de veldsla over twee bordjes.
Halveer de kerstomaatjes en verdeel over de sla.
Maak de dressing: meng wat olijfolie, balsamico-azijn, een scheutje honing en peper en zout.
Rooster de pijnboompitten.
Zet een koekenpan met een echt platte bodem op halfhoog tot middellaag vuur.
Leg de kaasjes in de pan en doe een deksel op de pan.
Keer de kaasjes als ze mooi goudbruin zijn. Let hierbij op: het korstje zit los op de kaas. Je kunt het best met twee houten spatels goed over de bodem van de pan schrapen, zodat je goed onder de kaasjes komt. Draai het kaasje dan om en zorg dat het korstje weer mooi in het midden ligt.
Doe ondertussen de dressing over de sla en strooi de pijnboompitjes erover.
Als de kaasjes aan beide kanten mooi bruin zijn, schep je de kaasjes uit de pan en leg je ze op het bedje van sla.
Serveer er apart honing bij, zodat iedereen naar eigen smaak honing over het kaasje kan gieten.

Bereidingstijd
Kaasjes paneren: 5 minuten
Sla maken : 5 minuten
Bakken : 5 minuten
——————
Totaal : 15 minuten