Zuurkoolschotel met gehakt uit de oven

Hoofdgerecht voor vier personen

Ingrediënten
1 zakje zuurkool
1 pond gehakt
2 sneetjes oud brood
Ca 3 dl melk
Nootmuskaat
1 kg aardappels
Paneermeel
Ca 60 gr boter
Peper en zout

Bereiding
Kook de zuurkool met een beetje water (max 1 dl) ongeveer een half uur.
Schil ondertussen de aardappels en kook ze met wat zout gaar.
Week ondertussen de sneetjes brood in een diep bord met een laagje melk.
Knijp de sneetjes uit en meng ze met wat peper, zout en nootmuskaat door het gehakt.
Verwarm de oven voor op 180-190° C.
Vet een vrij hoge, rechte ovenschaal in met boter.
Giet de aardappels af en stamp er met ongeveer 2 dl melk, iets meer dan de helft van de boter, peper, zout en nootmuskaat puree van.
Doe de zuurkool onderin de ovenschaal.
Spreid het gehakt hierover uit.
Verdeel de puree over het gehakt.
Strooi er wat paneermeel over en verdeel er een paar klontjes boter over.
Bak de schotel 30 minuten tot er een mooi goudbruin korstje op zit.

~ Doe de afwas alvast en dek de tafel ~

Bereidingstijd
Aardappels schillen 10 minuten
Gehakt maken en kooktijd 30 minuten
Puree maken 3 minuten
In ovenschaal doen 2 minuten
Oventijd 30 minuten
——————–
Totaal: 75 minuten

Tip
Ovenschotelgerechten blijven lekker heet als je iedereen een eigen ovenschaaltje geeft.