Goodbye Lover

Amerikaanse thriller/comedy uit 1999 van Roland Joffé. Met: Patricia Arquette, Dermot Mulroney, Don Johnson, Mary-Louise Parker, Ellen DeGeneres, e.a.

Sandra (Arquette) is getrouwd met de labiele alcoholist Jake (Mulroney), maar ze heeft een stiekeme relatie met zijn succesvolle broer, Ben (Johnson). Als Ben besluit er een punt achter te zetten en een relatie begint met een collega, draait Sandra door. Ze vertelt Jake van haar relatie met zijn broer en samen gooien ze Ben van het balkon af. Toevallig had Ben een levensverzekering van 4 miljoen, die het paar denkt op te kunnen strijken. Maar dan blijkt dat Ben drie dagen geleden is getrouwd met zijn collega en dat de rechter moet bepalen wie het geld gaat krijgen. Daarom besluit het paar haar ook te vermoorden.

Beoordeling:
Ondanks dat er een paar goede acteurs meespelen en dat het verhaal op zich spannend zou kunnen zijn, is dit een zaadfilm bovenste plank. De verhaallijn is goed: je wordt constant op het verkeerde been gezet en je staat ook telkens weer voor een verrassing, maar het wordt wel heel erg zeurderig, ongeloofwaardig en zonder spanning gebracht. De pessimistische instelling van de detective (DeGeneres), die voor de komische noot in de film moet zorgen, is voor het overgrote deel erg irritant, hoewel het heel af en toe toch wel grappig kan zijn. Het heet een thriller te zijn, maar er was weinig spannends aan. Alleen de onverwachte wendingen van het verhaal maakten de film nog een beetje boeiend.

» KRL

Deze film op IMDB