Kill Bill: vol. 2

Actie uit 2004 van Quentin Tarantino. Met: Uma Thurman, Daryl Hanah, Michael Madsen, David Carradine e.a.

The Bride (Uma Thurman) had als doel haar vijf belagers te vermoorden. In deel 1 heeft ze er twee neergehaald; in deel 2 is het plan af te rekenen met de rest.

Dit tweede deel van Kill Bill is heel anders dan het eerste. Het eerste was vooral veel actie en heel veel bloed; het tweede is veel menselijker: de geschiedenis wordt uitgediept en er komen ook wat heuse gevoelens kijken.
Jammer dat deze film in tweeën is geknipt, want als het één film was gebleven, hadden al deze elementen elkaar mooi aangevuld. Nu is deel 1 waarschijnlijk n&eacutet iets teveel actie heeft deel 2 nét iets te weinig actie en is daardoor, door de verwachtingen na deel 1, nét iets te soft.

Maar, dat mag de pret niet drukken. Ook deze film zit fantastisch in elkaar. Het verhaal maakt mooi gebruik van flashbacks, die op verschillende manieren gebruikt worden. Ze dienen als uitleg, om de voorgeschiedenis te vertellen, maar ze worden ook gebruikt als bruggetjes naar scènes later in de film.
Ook komen er weer de typische Tarantino one-liners en acties voorbij, die voor een vrolijke noot zorgen in dit toch wat serieuzere tweede deel.

Ondanks dat de film niet echt spannend is (het zou een beetje vreemd zijn als het haar niet zou lukken de nummers 1 t/m 4 uit de weg te ruimen), ben je toch nieuwsgierig of het haar zal lukken Bill, met wie ze een relatie heeft gehad en van wie ze zelfs zwanger was, toen hij haar probeerde te vermoorden, ook te vermoorden. Wint haar haat of haar liefde het?

» KRL

Deze film op IMDB