Sweet November

Romantische speelfilm/drama uit 2001 van Pat O’Connor. Met Keanu Reeves, Charlize Theron en anderen.

Nelson Moss (Reeves) heeft een vriendin en is erg succesvol in de reclamewereld. Hij is alleen niet echt gelukkig. Dan ontmoet hij op een dag de excentrieke Sara Deever (Theron), die hem het vreemde voorstel doet om een maand bij haar in te trekken, zodat zij hem gelukkig kan maken. In eerste instantie weigert hij, maar ze weet hem te overtuigen. Als hij dan op één dag ontslagen wordt en zijn vriendin kwijtraakt, besluit hij het nog een dag aan te zien. En al snel valt hij als een blok voor haar.
Als hij leeft volgens haar regels, zal hij na die ene maand gelukkig zijn. Maar terwijl zij al snel alles van Nelson weet, blijft zij een totaal raadsel voor hem. Zo blijft het ook lange tijd onduidelijk waarom zij mensen gelukkig wil maken. Maar dan komt Nelson achter haar geheim.

Het begin van deze film doet erg denken aan een romantische komedie. De film is heel luchtig opgezet, veel felle kleuren, absurde situaties en er wordt heel wat afgelachen. En hoewel ik eigenlijk niet een keer heb gelachen tijdens het begin van deze film, was het wel een zeer onderhoudende film en zeker niet onaardig om naar te kijken.
Maar dan opeens, als Nelson achter haar geheim komt, wordt de film een drama en het eind is erg zwaarmoedig. En dat komt best hard aan als je denkt naar een standaard romkom te kijken met het standaard happy end.
Misschien dat vrouwen deze film welk beter trekken dan de mannen onder ons, maar desalniettemin vond ik het geen onaardige film (hoewel misschien een beetje te zoetsappig en makkelijk in het begin), misschien juist wel door die plotselinge ommekeer in de sfeer.

Dus, als je deze film gaat kijken, wees gewaarschuwd: wees niet misleid door het leuke begin en zet je schrap voor het eind.

» KRL

Deze film op IMDB