Andijvierolletjes

Hoofdgerecht voor 2 à 3 personen.

Ingrediënten
1 krop andijvie
250 gr gehakt
1 uitje
1 zakje kaassaus
1 blikje tomatenpuree
Geraspte kaas

Aardappels voor erbij

Bereiding
Breng in een grote pan een laag water aan de kook.
Doe de krop andijvie in de pan en kook hem een minuut of 4.
Laat hem afkoelen in een vergiet.
Snipper het uitje en kneed het met peper en zout door het gehakt.
Vorm worstjes van zo’n 8 cm van het gehakt.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Rol ieder worstje in een andijvieblad en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Bereid het sausje volgens de verpakking. Roer aan het eind de tomatenpuree erdoor.
Giet de saus over de rolletjes en strooi er geraspte kaas over.
Zet de schaal ongeveer 45 minuten in de oven.
Serveren met bijvoorbeeld gekookte aardappels.

Bereidingstijd
Andijvie koken: 5 minuten
Snipperen: 3 minuten
Worstjes vormen: 12 minuten
Saus maken: 5 minuten
Oventijd: 45 minuten
—————————–
Totaal: 70 minuten