Aubergine aardappelschotel

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 Ã 3 personen

Ingrediënten
1 aubergine
ca. 500 gr aardappels
2 grote tomaten
½ bekertje crème fraîche
mozzarella of (zachte) geitenkaas
geraspte kaas
italiaanse kruiden
peper en zout

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze tot ze gaar zijn.
Snij de aubergine in dunne plakjes.
Snij de tomaten in plakjes.
Snij de mozzarella of geitenkaas in plakjes (zachte geitenkaas kun je beter grof verkruimelen).
Verwarm de oven voor op 180º C.
Giet de aardappels af en snij ook deze in plakjes.
Leg nu dakpansgewijs de aubergine, tomaat, kaas en aardappels in een ovenschaal. Er zijn meer aardappelschijfjes, dus hou hier rekening mee.
Als je een laag af hebt, smeer je er wat crème fraîche op, strooi je er wat geraspte kaas overheen en de kruiden en peper en zout.
Maak zo laag voor laag af, tot alles op is.
Zet de ovenschotel ongeveer 45 minuten in de oven, tot alles gaar is.

~ Doe de afwas en dek de tafel ~

Bereidingstijd
Schillen: 8 minuten
Snijwerk: 8 minuten
Ovenschaal vullen: 4 minuten
Oventijd: 45 minuten
——————–
Totaal: 65 minuten