Canneloni gevuld met spinazie en kaas

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten
Een half pak canneloni (= 12 rolletjes)
Ca. 300 gram verse spinazie
½ Bakje ricotta à 250 gram
Ca. 100 gram zachte geitenkaas zonder korst (bv Chèvre (de Bellay) of Chavrine)
Geraspte kaas
1 grote ui of 2 kleintjes
2 teentje knoflook
1 blik gepelde tomaten
Italiaanse kruiden
Beetje citroensap
Peper en zout

Bereiding
Was de spinazie in een gootsteen gevuld met water.
Haal de spinazie uit de gootsteen en doe het in een vergiet.
Snipper de ui en knoflook.
Doe olie in een (saus)pannetje en fruit de helft van de ui en knoflook.
Snij ondertussen de gepelde tomaten in stukken (dit kan simpel door met een mes in het blik te roeren) en doe de tomaten bij de ui en knoflook.
Voeg Italiaanse kruiden en zout toe en laat het op laag vuur sudderen onder af en toe roeren.
Doe olie in een wok of hapjespan en fruit de andere helft van de ui en knoflook.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en roerbak tot alles is geslonken.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe de spinazie in een kom en roer de ricotta en geitenkaas erdoor.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Roer wat citroensap door de tomatensaus en breng op smaak met peper.
Neem de tomatensaus van het vuur en schep iets minder dan de helft in een rechthoekige ovenschaal.
Neem een theelepeltje dat klein genoeg is om in een cannelonirolletje te passen.
Vul de rolletjes met het spinaziekaasmengsel door het met het lepeltje erin te scheppen.
Leg de rolletjes als ze gevuld zijn in de ovenschaal.
Schep de rest van de tomatensaus over de gevulde rolletjes.
Strooi er geraspte kaas overheen.
Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven.

~ Doe ondertussen de afwas en dek de tafel ~

Bereidingstijd
Snipperen: 3 minuten
Saus maken: 4 minuten
Roerbakken: 7 minuten
Kaas erdoor mengen: 3 minuten
Vullen: 13 minuten
Oventijd: 40 minuten
——————
Totaal: 70 minuten

Tip: in twee wat kleinere ovenschaaltjes blijft het gerecht lekker warm.