Chocoladetoetje

Nagerecht / taart voor ongeveer 12 porties

Dit toetje lijkt nog het meest op een kruising tussen brownies en chocoladepudding. En, zoals alle chocoladetoetjes, het vult als een baksteen. Zorg er dus voor dat je na de maaltijd een gaatje over hebt!

Ingrediënten
350 gram extra pure chocolade (minstens 70% cacao)
185 gram ongezouten boter
360 gram suiker
6 grote eieren
1 eetlepel bloem

Bereiding
Haal de eieren en boter uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Breng water in een grote pan aan de kook.
Breek de chocola in stukjes en doe deze in een steelpannetje dat in de grote pan past.
Hang het steelpannetje in de pan met kokend water en roer de chocola tot alles gesmolten is (let er hierbij op dat er geen water bij de chocola komt).
Snij de boter in wat stukken en doe ze bij de chocola in het pannetje. Roer tot alles gesmolten is.
Haal het steelpannetje uit de grote pan en roer de suiker er doorheen.
Roer nu een voor een de eierdooiers bij het mengsel. Vang de eiwitten op in een grote kom.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Klop de eiwitten stijf met een mixer.
Voeg op het laatst een eetlepel bloem toe en mix dit er heel even doorheen.
Schep het eiwit door het chocolademengsel.
Doe alles in een ovenschaal (hou er rekening mee dat het bij het bakken uitzet).
Zet de schaal in de oven en bak het 45 minuten.

Bereidingstijd
Mengen 25 minuten
Oventijd 45 minuten
—————————————-
Totaal 70 minuten