Courgette kipfilet stapeltjes met limoendressing

Voorgerecht voor 4 personen

Een vrij bewerkelijk voorgerecht, maar wel heel erg lekker.

Ingrediënten
1 rechte courgette
8 plakjes gegrilde kipfilet (die je normaal op brood doet)
2 teentjes knoflook, of een sjalotje, of een klein uitje
2 limoenen
ca 75 gram (gezouten) cashew-, pistache- of hazelnoten
Veldsla
Peper en zout
Evt. 8 sprietjes bieslook

Bereiding
Pers de knoflook, of snipper het uitje zeer fijn.
Doe de knoflook in een schaal met platte bodem.
Schaaf wat schil van de limoenen en doe dit bij de knoflook.
Pers de limoenen erboven uit.
Breng op smaak met zout en peper.
Hak de boven- en onderkant van de courgette en snij de courgette in de lengte doormidden.
Maak lange plakken met de kaasschaaf, tot de courgette op is.
Doe een beetje olie in een pan en bak de plakjes courgette kort aan beide kanten op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn.
Er mag maar 1 laagje courgetteplakjes in de pan, dus er passen er waarschijnlijk maar zo’n drie in.
Leg de gebakken plakken in de schaal met de limoendressing.
Meng de plakjes courgette goed met de dressing.
Leg op ieder bordje een beetje sla.
Neem 2 of 3 plakjes courgette (afhankelijk van de breedte) en 1 plakje kipfilet en vouw deze om en om in elkaar, zodat je courgette, kip, courgette, kip hebt. Herhaal dit, zodat je twee van deze stapeltjes bovenop elkaar hebt. Doe dit voor ieder bordje.
Verdeel het restant van de dressing over de stapeltjes en de sla.
Hak de noten fijn en verdeel ze over de stapeltjes.
Garneer eventueel door 2 sprietjes bieslook kruislings bovenop de stapeltjes te leggen.

Lekker met een salade.

Bereidingstijd
Dressing maken: 10 minuten
Courgette schaven: 5 minuten
Courgette bakken: 13 minuten
Opmaken: 7 minuten
—————-
Totaal: 35 minuten