De lekkerste eierrecepten

Ontbijt- of lunchgerechten

Kerrie-ei

Ingrediënten
1 Ei
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Parmezaanse kaas (mag gewoon uit een bus)
Geraspte kaas
Peper en zout

Bereiding
Verwarm boter in een pan.
Breek het eitje in de pan als het schuim van het vet is weggetrokken. En zet de pan op laag vuur.
Laat naar keus de dooier heel, of maak ‘m stuk.
Breng het eitje op smaak met peper en zout en gooi er flink wat kerriepoeder en een beetje paprikapoeder overheen.
Strooi de parmezaanse en de geraspte kaas er overheen en doe een deksel op de pan.
Als het ei volledig is opgedroogd, is het eitje klaar.

 

Pesto-ei

Ingrediënten
1 Ei
Een scheutje room (slagroom, kookroom, of als het niet anders kan melk of koffiemelk)
Een scheut gezeefde tomaat, of een eetlepel tomatenpuree
1 Eetlepel pesto (kleur maakt niet uit)
Geraspte kaas (en eventueel parmezaanse kaas)
Peper en zout

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een kom en kluts ze door elkaar.
Verwarm wat boter in een koekenpan en schenk het mengsel in de pan als het schuim is weggetrokken.
Nu kun je drie kanten op, hoewel je voor de tweede en derde optie eigenlijk minstens 2 eieren moet gebruiken:
1. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Als de bovenkant droog is, is het ei klaar. Je kunt het ei ook als de bovenkant bijna droog is, omdraaien en meteen daarna uit de pan halen.
2. Laat het vuur hoog staan en roer constant in de pan. Dan krijg je een zogenaamd srambled egg. Het ei is klaar als alle stukjes droog zijn. (Dit is een erg snelle manier en duurt niet meer dan een minuut)
3. Zet het vuur middelhoog en duw de buitenkanten die zijn opgedroogd telkens naar het midden, waarbij je telkens het natte bovenste naar de zijkanten laat lopen. Je krijgt zo een heel luchtig ei; een soort van scrambled egg, maar dan wel aan een stuk. Als de bovenkant helemaal droog is, is het ei klaar.

 

Provençaals-ei

Ingrediënten
1 Ei
½ Tomaat
Parmezaanse kaas
Provençaalse kruiden (Italiaanse mag ook)
Peper en zout

Bereiding
Snij de halve tomaat in blokjes.
Verwarm boter in een pan.
Bak de blokjes in de pan als het schuim van het vet is weggetrokken. En zet de pan op laag vuur.
Breek na ongeveer een minuut het eitje boven de blokjes.
Laat naar keus de dooier heel, of maak ‘m stuk.
Strooi de kruiden overheen, dan peper en zout en tot slot de kaas.
Doe een deksel op de pan.
Als het ei volledig is opgedroogd, is het eitje klaar.

 

Scrambled egg

Ingrediënten
1 Uitje
1 ½ à 2 eieren per persoon, minimaal 2
Een scheut room (slagroom, kookroom, of als het niet anders kan melk of koffiemelk)
Geraspte kaas
Eventueel ontbijtspek
Peper en zout

Bereiding
Snipper het uitje.
Doe eventueel de spek in een droge koekenpan en bak het uit.
Verwarm ondertussen boter in een andere pan en voeg als het schuim is weggetrokken de ui toe. Zet het vuur laag.
Kluts alle overige ingrediënten in een kom door elkaar.
Schenk het ei-mengsel bij het uitje in de pan als de ui glazig is en zet het vuur hoger.
Blijf constant roeren in de pan.
Als het ei-mengsel volledig is opgedroogd, is het ei klaar.
Serveer het ei met het uitgebakken spek.

Tip:
Als je een echt Engels eitje wilt, serveer je het op geroosterd witbrood en eet je er saucijsjes bij.