Gehakt met aardappel-pestodakje

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
250 gram rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
Ca 6 zongedroogde tomaatjes in olie
Ca 300 gram aardappels
Ca 2 dl gezeefde tomaten
Tijm
2 eetlepels pesto
125 ml slagroom
Gerapste kaas

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze gaar (dit kan ook in de magnetron: ongeveer 8 minuten).
Verwarm de oven voor op 180º C.
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Bak het gehakt (zonder olie of boter) rul.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Snij ondertussen de aardappels in schijfjes.
Voeg de gezeefde tomaten toe aan het gehakt.
Voeg de tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Doe het vuur uit.
Roer er 2 eetlepels slagroom doorheen.
Schep dit mengsel in een ovenschaal.
Leg er dakpansgewijs de aardappels bovenop.
Maak een mengsel van de rest van de slagroom en de pesto.
Schenk dit over de aardappels.
Strooi er gerapste kaas overheen.
Zet het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven.

~ Doe de afwas alvast en dek de tafel ~

Lekker met een salade.

Bereidingstijd
Schillen: 7 minuten
Snijwerk: 8 minuten
Bakken: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
——————–
Totaal: 60 minuten

Tip
Voor een iets steviger gerecht kun je voordat je het gehakt bakt, wat blokjes spek uitbakken en daarna het gehakt rul bakken.