Gevulde courgette

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten
2 courgettes (bij voorkeur rechte)
200 gram risotto
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
3 dl droge witte wijn
2 maggiblokjes (of 1 groot bouillonblokje)
2 eetlepels kruidenroomkaas (boursin o.i.d.)
oude geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200º C.
Doe 3 dl water, de wijn en de maggiblokjes in een maatbeker. Prak de maggiblokjes fijn. (vergeet niet de wijn terug in de koelkast of koeler te zetten!)
Snipper de ui en de knoflook.
Halveer de courgettes in de lengte.
Schraap met een lepel de inhoud uit de courgette. Zorg ervoor dat je aan alle kanten ongeveer een centimeter overlaat.
Snij wat je uit de courgette hebt gehaald in kleine stukjes.
Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal en zet ze alvast in de oven.
Bak de ui en knoflook in olijfolie. Voeg de blokjes courgette toe.
Als alles een beetje bruin is, voeg je de risotto toe. Bak deze ongeveer een minuut en zorg dat alle korrels met olie bedekt zijn.
Voeg het wijn-bouillonmengsel toe.
Laat dit op middelhoog tot laag vuur koken onder af en toe roeren, tot bijna al het water is verdampt (ongeveer 15 min.).

~ Doe ondertussen de afwas ~

Als bijna al het water verdampt is (risotto moet een beetje klef zijn), voeg je twee eetlepels kruidenroomkaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de courgettes uit de oven en vul ze met de risotto.
Strooi de geraspte kaas eroverheen.
Zet weer terug in de oven en bak het ongeveer 20 minuten tot de kaas lekker knapperig is.

~ Doe de rest van de afwas en dek de tafel ~

Pas op: heet!
Drink de witte wijn erbij.

Bereidingstijd
Snijwerk: 8 minuten
Bakken: 20 minuten
Vullen: 2 minuten
Oventijd: 20 minuten
——————
Totaal: 50 minuten