Gevulde meloen met kipkerriemengsel

Hoofdgerecht voor 2 personen

Oké, dit gerecht is dan wel niet zelf verzonnen, maar komt gewoon van de site van Albert Heijn. Edoch, dit maaltje is zo smaakvol dat ik ‘m jullie niet wil onthouden, hetzij lichtelijk aangepast.

Ingrediënten
1 Rijpe galiameloen
200 Gram kipfilet
Olijfolie
Ketjap
3 Eetlepels amandelschaafsel
1 Kleine rode paprika (of een halve grote)
1 Zakje veldsla (75 gram)
½ Citroen
3 Eetlepels yogonaise/mayonaise
4 Eetlepels kerriepoeder
Peper en zout
Extra nodig: een meloenbolletjesschepper

Bereiding
Snij de kipfilet in stukjes.
Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels ketjap, peper en zout.
Doe de kip in de marinade en zet dit 20 minuten in de koelkast.
Snij de meloen doormidden, verwijder de pitjes en schep er bolletjes uit met de meloenbolletjesschepper, tot er geen vruchtvlees meer is. Die bolletjes worden overigens meer een soort van krullen, maar dat maakt niet uit; als het maar hapklare stukjes zijn.
Leg de schillen ondersteboven zodat ze uit kunnen lekker.
Rooster het amandelschaafsel. Zorg dat je een schoteltje klaar hebt staan, want als ze klaar zijn moet je ze meteen uit de pan halen, anders branden ze alsnog aan.
Snij de paprika in kleine stukjes.
Pers de citroen uit (je moet ongeveer 1 eetlepel sap hebben) en meng ¾ van het sap met de sla.
Meng de rest van het sap met de mayonaise en het kerriepoeder in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
Roerbak de kip op hoog vuur tot het gaar is. Olie is niet nodig, omdat het gemarineerd is.
Meng de kip, meloenbolletjes, sla en paprika en schep ze in de twee schillen. Wat overblijft, kun je gewoon op tafel zetten.
Schenk de kerriesaus erover en strooi daarna het amandelschaafsel erop. Let erop dat je ook wat bewaart om nog over het resterende meloenmengsel te doen.

Bereidingstijd
Snijden en bolletjes steken: 15 minuten
Roosteren: 3 minuten
Roerbakken: 5 minuten
Husselen en meloen vullen: 2 minuten
——————
Totaal: 25 minuten

Tip: je kunt ook een andere marinade maken, bv met olijfolie, gedroogde Italiaanse kruiden en een uitgeperst teentje knoflook.