Groenten in ketjap

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten
500 gram (groene) groenten (bijvoorbeeld peultjes, sperzieboontjes en broccoli), minstens 2 soorten
1 kleine ui
1 teentje knoflook
Ca. 4 eetlepels ketjap manis

Bereiding
Kook veel water in de waterkoker.
Maak de groenten schoon.
Verdeel het kokende water over 2 of 3 pannen.
Kook de groenten beetgaar. (de broccoli moet zo’n 7 minuten, de peultjes 1.5 en de boontjes 4)
Snipper de ui en de knoflook en bak ze in olijfolie in een wok of hapjespan.
Giet de groenten af en doe ze bij de ui en knoflook.
Bak de groenten op hoog vuur tot ze gaar zijn.
Giet de ketjap over de groenten en breng op smaak met peper.
Nog 1 minuutje bakken en klaar!

Bereidingstijd
Schoonmaken: 6 minuten
Koken: 7 minuten
Bakken: 7 minuten
—————–
Totaal: 20 minuten

Tip
Voor een scherper gerecht kun je een theelepel sambal toevoegen.