Juups Tomatensoep

Maaltijdsoep voor 3 Ã 4 personen

Ingrediënten
1 Ui
1 Ã 2 Teentjes knoflook
½ Winterpeen (= ong. 100 gram)
2 Stengels selderij
2 Blikken gepelde tomaten
1 Pot rundvleesbouillon met rundvlees
1 Groentenbouillontablet
2 Maggiblokjes
1 Kruidenbuiltje voor tomatensoep
1 Blikje tomatenpuree
Italiaanse kruiden
Scheut rode wijn
2 Handen fussilli (is wokkelpasta)
1 Pot witte bonen
200 gr Rundergehakt
100 Ã 150 gr Geraspte kaas
Peper en zout
Eventueel kookroom (voor een tomatencrèmesoep)
Extra nodig: staafmixer

Bereiding
Snipper de ui, knoflook, peen en selderij.
Verwarm olijfolie in een grote soeppan en fruit alle snippers.
Zet ondertussen een liter water in de waterkoker aan.
Voeg als de snippers lichtbruin zijn de twee blikken gepelde tomaten toe.
Giet de runderbouillon door een vergiet erbij en bewaar het vlees dat achter blijft.
Voeg twee bouillonpotten met water toe.
Los het bouillonblokje en de maggiblokjes op in de liter kokend water uit de koker (natuurlijk niet de bouillonblokjes in de koker gooien!).
Voeg het blikje tomatenpuree toe.
Hang het kruidenbuiltje erin.
Laat dit minimaal drie kwartier pruttelen.
Draai ondertussen kleine gehaktballetjes van het gehakt en de geraspte kaas.
Zet na drie kwartier de staafmixer in de pan (wel even het kruidenbuiltje eruit halen) en mix net zo lang tot alles fijn is.
Giet er een scheut wijn erbij.
Voeg de Italiaanse kruiden toe (mag redelijk wat, want het is veel soep)
Voeg de pasta, de ballen en het bouillonvlees toe.
Laat dit pruttelen tot de pasta gaar is.
Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de bonen toe.
Doe de soep in kommen en giet er eventueel een scheutje room in.
Eventueel garneren met een vers kruid (basilicum, peterselie).

Bereidingstijd
Snipperen 20 minuten
Ingrediënten toevoegen 10 minuten
Wachttijd 45 minuten
Afmaken 15 minuten
——————
Totaal: 90 minuten

Tip
Lekker met een broodje gezond.

Tip
Ook te maken als vegetarische variant: vervang de runderbouillon door groentenbouillon (van tabletten) en laat de ballen achterwege.

Tip
Maak een dubbele portie en vries wat overblijft in.