Pasta met wodkasaus

Hoofdgerecht voor twee personen
Voorgerecht / bijgerecht voor vier personen

Ingrediënten
4 grote salieblaadjes
25 gram boter
1 ½ eetlepel tomatenpuree
125 ml slagroom
25 gram verse parmezaanse kaas
3 eetlepels wodka
250 tot 300 gram pasta (penne of farfalle)

Bereiding
Breng water aan de kook en kook de pasta.
Neem ondertussen de salieblaadjes af met een vochtige doek. Doe ze samen met de boter in een klein (steel)pannetje en laat de boter op laag vuur smelten.
Roer de tomatenpuree los met twee eetlepels warm water en voeg het toe aan de gesmolten boter.
Breng dit aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de slagroom, kaas en wodka erbij voeg zout toe.
Verwarm dit alles, maar laat het niet koken.
Giet de pasta af en meng de saus met de pasta.
Strooi er op het bord verse peper overheen.

Bereidingstijd
Saus bereiden 14 minuten
Saus met pasta mengen 1 minuut
————————————
Totaal 15 minuten