Rijst met sperziebonen en gehakt in tomatensaus

Hoofdgerecht voor twee personen

Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
250 gr sperziebonen
Ca. ½ pak gezeefde tomaat
250 gr gehakt
Ca. 150 gr rijst

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.
Maak de sperziebonen schoon en snij ze doormidden.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Breng water aan de kook en kook de sperziebonen in een minuut of 6 beetgaar.
Fruit ondertussen de ui en knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de gezeefde tomaat toe.
Giet de sperziebonen af en doe ze bij het gehaktmengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer het gehaktmengsel met de rijst.

Bereidingstijd
Snipperen en schoonmaken: 7 minuten
Bakken: 13 minuten
————————————————
Totaal: 20 minuten