Roergebakken andijviestamppot

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
1 zak gesneden andijvie (van ongeveer 400 gram) of 1 krop verse andijvie
Ca. 800 gram aardappels (voor een snelle variant 2 zakjes aardappelpuree stamppot)
1 ui
Ca. 350 gram (licht) belegen kaas
Kerriepoeder
Peper en zout

Bereiding
In het geval van verse aardappelen: schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout.
(Snij en) was de andijvie in een grote bak met koud water en laat het uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui.
Snij de kaas in kleine blokjes.
Fruit de ui op laag vuur in een wok met olijfolie.
Maak ondertussen de puree (in het geval van verse aardappels: stamp de aardappels met zout, een scheutje melk en een klontje boter of een scheutje olijfolie. Voeg zoveel melk toe dat het een mooie smeuïge puree wordt).
Doe de andijvie bij de ui en roerbak het op hoog vuur.
Voeg flink wat kerrie en zout toe en breng op smaak met peper.
Roer, als alle andijvie is geslonken, de andijvie en de kaas door de puree.

Bereidingstijd bij alleen verse ingrediënten (met instant puree scheelt het ongeveer een kwartier, korter dus)
Schillen: 8 minuten
Koken: 17 minuten
Stampen: 3 minuten
Roerbakken: 5 minuten
Roeren: 2 minuten
——————
Totaal: 35 minuten