Rucola salade

Voor- of bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten
1 Zakje rucolasla (ca. 200 gram)
Pijnboompitjes
Ca. 12 kerstomaatjes
Balsamicoazijn
Olijfolie
Pecorino aan een stukje (mag ook een andere harde kaas zijn, bv Parmezaan of Grana Padano)
Peper en zout (uit de molen)

Bereiding
Rooster de pijnboompitjes. Laat ze niet aanbranden!
Verdeel de sla over twee bordjes.
Snij de kerstomaatjes doormidden en verdeel ze over de sla.
Sprenkel olie en azijn over de sla.
Maal er peper en zout overheen.
Strooi de pijnboompitjes erover.
Schaaf plakjes kaas over de salade.

Bereidingstijd
Roosteren: 5 minuten
Snijden: 2 minuten
Opmaken: 3 minuten
——————
Totaal: 10 minuten

Tip: je kunt natuurlijk ook een andere dressing maken, bijvoorbeeld wat zoeter met honing.