Spinazie-geitenkaasquiche met gerookte amandelen

Vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen

Kijk of je ergens gerookte amandelen kunt krijgen. Ongerookte of andere noten kunnen natuurlijk ook, maar de gerookte amandelen geven er een heel karakteristieke smaak aan.

Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
½ pak diepvries bladspinazie
5 eieren
125 ml slagroom
200 zachte geitenkaas
60 gr gerookte amandelen
boter of olie om in te vetten
nootmuskaat
beetje paneermeel

Extra nodig: quiche- of taartvorm met een doorsnede van 24 cm en een deegroller.

Bereiding
Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht, zodat ze kunnen ontdooien.
Ontdooi de spinazie in de magnetron op laag vermogen.
Doe ondertussen de eieren in een grote kom en mix ze met de slagroom, nootmuskaat, zout en flink wat peper.
Verkruimel de geitenkaas boven het eiermengsel.
Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Beboter de taartvorm.
Maak een bal van het bladerdeeg en rol het met de deegroller uit tot een ronde lap die net even groter is dan de vorm.
Doe het deeg in de vorm en maak een opstaand randje. Prik gaatjes in de bodem (met een vork) en strooi er wat paneermeel op.
Roer de spinazie door het eiermengsel en giet alles in de taartvorm. Verdeel de spinazie goed over de hele vorm.
Zet de taart 40 minuten in de oven. Maar zet een kookwekker op een half uur.
Doe de amandelen in een keukenmachine of vijzel, of hak ze fijn.
Strooi de amandelen na een half uur over de taart en bak ze 10 minuten mee.

Bereidingstijd
Ontdooivoorbereidingstijd 2 minuten
Mixen 3 minuten
Verkruimelen 2 minuten
Vocht uit spinazie drukken 2 minuten
Deeglap uitrollen 4 minuten
Vullen 2 minuten
Oventijd 40 minuten
——————————————-
Totaal 55 minuten