Spinaziesalade met feta en honingdressing

Salade voor 2 personen

Ingrediënten
Ca. 200 gram verse spinazie
Ca. 75 gram Griekse feta (of een zachte geitenkaas)
2 tomaten
½ zakje (gezouten) cashewnoten
1 Ã 2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel honing
gemengde kruiden (Italiaans of Provençaals o.i.d.)
peper (en zout)

Bereiding
Was de spinazie in ruim water en laat het uitlekken in een vergiet.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Let op dat je ze niet aan laat branden!
Snij de tomaten in blokjes.
Snij de feta of geitenkaas in blokjes.
Maak de dressing: meng de olijfolie met de azijn en een flinke theelepel honing. Breng het op smaak met de kruiden, de peper en een heel klein beetje zout. Het zout kun je ook achterwege laten.
Doe de spinazie in een schaal (of meteen op aparte bordjes) en leg de tomaat, de feta en de cashewnoten erboven op.
Serveer de dressing er apart bij, zodat iedereen zelf de dressing op zijn bord kan doen. Dan druipt het niet allemaal zo naar beneden in de schaal. (als je het op aparte bordjes wilt serveren, kun je de dressing er wel meteen overheen doen)

Bereidingstijd
Wassen: 2 minuten
Snijwerk: 5 minuten
Roosteren: 2 minuten
Mixen: 1 minuut
——————
Totaal: 10 minuten