De wonderbaarlijke avonturen van Stereokonijn

Mijn bijdrage aan De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd, gebaseerd op mijn eerder gepubliceerde verhalenserie Stereokonijn.

Ik heb wat moet schrijven, wat moeten schrappen en hier en daar wat darlings moeten afschieten. Te laat, te slordig, te gehaast. Ook de simpele, overduidelijke regels overtreden (paar woorden teveel). Het zij zo. Stereokonijn leeft!

STEREOKONIJN

1. Hoe het begon

We tellen het jaar 1986. De periode van grote droogte was pas achter de rug, de eieroorlog was beslecht en een week eerder waren de laatste drie bipsgruispatiënten genezen verklaard. De epidemie leek voorbij. Er waren zelfs al weer twee vrouwen zwanger geworden zonder de, inmiddels als normaal ervaren, maar niet minder verontrustende verschijnselen van werpvrees te vertonen. De Stadstaat leek een zonniger toekomst tegemoet te treden.

Lees verder…

Share

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .