Brieven aan Jezus #2

Beste Jezus,

Hoe gaat het? Het is lang geleden sinds ik je voor het laatst schreef. Meer dan zeven jaren en dat is te lang. Heb toentertijd geen antwoord op mijn vragen mogen ontvangen trouwens. Ik ga er maar van uit dat je het erg druk had. Maar goed, laten we daar verder geen woorden aan vuil maken.
Ik wil je graag bedanken voor het fijne weer van de afgelopen dagen. Dat was echt helemaal top! Ben nog even op het strand geweest en heb zelfs in zee gezwommen. De zee was erg schoon. Ook nog dank daarvoor. Erg prettig.

Ondanks mijn dankbaarheid heb ik, als je me het toestaat, toch nog een klein puntje van kritiek. Of eigenlijk, twee puntjes. Maar laat ik beginnen met het punt dat mij het meest dwarszit; muggen. Ik begrijp het niet zo goed. Hoe zit het nu precies met die beestjes? Ze komen, met name met dit weer, vlak na zonsondergang uit hun schuilplaatsen tevoorschijn. De mannetjes gaan vervolgens gezellig met z’n allen in groepen boven bomen en struiken rondhangen. Dat vind ik prima. Ze schijnen zelfs te reageren (bijna te dansen) op muziek. Waar ik meer moeite mee heb, zijn de meisjes. Die komen heel sneaky in hun eentje een beetje bloedzuigen. Je merkt er in eerste instantie erg weinig van. Een klein prikje misschien. Ik zou daar erg goed mee kunnen leven, ware het niet dat een zuigzoen van zo’n dame enorm gaat jeuken. En dat kan dagen aanhouden! Dat vind ik jammer. Onnodig zelfs. Maar ik ga er van uit dat hier een goede bedoeling achter zit. Het is tenslotte een creatie van je Vader. Naast deze jeuk, vind ik het op z’n minst vervelend dat die muggenvrouwtjes je vervolgens ook in bed blijven plagen. En hoewel je van zo’n prikje weinig merkt als je slaapt, is het gezoem dat zij daarbij menen te moeten maken héél erg irritant. Je wordt er wakker van, en pogen vervolgens weer in te slapen is schier onmogelijk. Met als gevolg een slapeloze nacht en slecht functioneren de dag erna. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Graag zou ik van je vernemen wat hier achter schuilt. Met welk doel is dit beestje op ons losgelaten? Graag een verklaring, indien dit niet teveel van je kostbare tijd rooft.

Mijn tweede punt heeft tevens betrekking tot het schitterende klimaat van deze dagen. Het gaat hier om de gevaarlijke UVA- en UVB-straling die gepaard gaan met de zonnestralen die ons zo lekker opwarmen. Met name UVB zorgt voor steeds meer melanomen en andere kankers. Dit is niet leuk. En ik heb nou niet echt het idee dat slechte en nare mensen vaker deze ziektes oplopen dan goede en aardige mensen. Is dit dan misschien om ons te vertellen dat bruin worden eigenlijk niet goed is? Hebben de mormonen het dan toch bij het juiste eind als zij zeggen dat mensen met een donkere huidskleur verder van God zijn verwijderd? Ik kan het me nauwelijks voorstellen. We zijn toch allen als gelijken gecreëerd? Ook graag hier wat meer informatie over de motivatie van je Vader aangaande deze correlatie van UV-stralen en het aangename, warme zonlicht.

Goed, hier houd ik het bij voor vandaag. Ik ga mijn best doen iets vaker van me te laten horen. Ik hoop dat je mijn vragen kunt beantwoorden. Het zal mijn vertrouwen in jou en je Vader alleen maar bevestigen.

Groet en alvast bedankt voor je reactie,

Andre

P.S. Spreek je Mo nog wel es? Doet hij, vrede zij met hem, ook aan ramadan? De hele dag niet drinken zal niet meevallen met deze warmte.

Share

6 reacties op “Brieven aan Jezus #2”

 1. mayflower Zegt:

  Hopelijk komt u snel een beetje los van die beperkte materialistische wereldopvatting , zodat de boodschap van Jezus ook voor u te begrijpen is.
  Dit gaat verder dan uw lichamelijke ongemakjes, waar u graag een bewijs in ziet dat
  Jezus een clown is, en religie bespottelijk.
  Ziekte en dood horen bij dit leven , probeer dat eerst maar te accepteren, tegelijk koopt u een klamboe ofzo, en zonnebrandcréme.

 2. Andre Zegt:

  Materialistische zaken als zonnebrandcrème en een klamboe kunnen inderdaad helpen. Dank voor de tip!

  En die lichamelijke ongemakjes als melanomen en huidkanker; ach, waar heb ik het eigenlijk over. Aanstellerij, als ik er nu zo over nadenk.

 3. mayflower Zegt:

  U bent uw humor niet verloren , dat is een goed teken !
  Maar u lijkt toch wat recalcitrant te zijn in uw levenshouding,
  De lessen die we kunnen leren uit de bijbel, verliezen hun geldigheid niet , omdat er een ziekte als kanker bestaat, (of een schepsel als de mug ).
  En natuurlijk is een bepaalde materialistische kijk op zaken onontbeerlijk om oplossingen te bedenken voor problemen, maar wanneer we ons beperken door die zienswijze is het leven weinig méér dan wachten op de dood…

 4. Teun Zegt:

  Jezus is een clown, religie is bespottelijk, god bestaat niet, Darwin heeft gelijk. Alle religieuzen hebben een zeer beperkt wereldbeeld en zijn dus een beetje dom. Mayflower lijkt me ook zo’n dom(er) iemand. Afschaffen, doorstrepen, wegsmijten en nooit meer naar omzien. PUNT

 5. mayflower Zegt:

  O o die Teun,
  Hij dacht dat ie op Fok!. zat
  Doe nog wat levenservaring op, dan kun je met respect deelnemen aan
  een discussie..
  Dat atheïsme niet gepaard hoeft te gaan met zwartgalligheid bewijst de auteur
  van deze log..

 6. hetgeweten Zegt:

  God zegen iedereen <3

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .