Wachtmuziekjes

Ik heb zo’n hartgrondige hekel aan wachtmuziekjes! Nog nooit zat er eentje bij dat me niet irriteerde en dat terwijl ik qua muziek toch vrij breed georienteerd ben. Het ergst zijn die muziekjes die in een loopje zijn geplakt en je dus iedere 15 seconden hetzelfde hoort. En dat een half uur lang! Gelukkig ben ik niet de enige die dit zo ervaart. Tik ‘wachtmuziekje’ in in google en alle berichten die erover te vinden zijn zijn negatief. Na enig onderzoek stuitte ik ook nog op dit bericht. Het kan dus zelfs schadelijk zijn!
Gelukkig vond ik daarna de oorcheck en bleek dat de wachtmuziekjes mijn gehoor nog niet hebben beschadigd: ik hoor nog goed.

Kan iemand mij vertellen waarom bedrijven wachtmuziekjes hanteren en niet gewoon ‘u wordt zo geholpen’ of ‘er zijn nog 24 wachtenden voor u’. Als er iemand is die zich niet stoort aan wachtmuziekjes, hoor ik dat ook graag. Ik kan het me niet voorstellen…

Share

6 reacties op “Wachtmuziekjes”

 1. Merino Zegt:

  Dat is omdat men hoopt dat je ophangt. Scheelt weer in werkdruk.

 2. robert Zegt:

  Nou, wachtmuziekjes zijn een redelijk aanwijzing dat de telefonist(e) niet mee luistert.. 🙂 Als je geen muziek hoort, ben je alleen op ‘mute’ gezet meestal en kan de andere kant prima horen wat jij doet.. Zo werkt het bij ons op de zaak tenminste.. Dus hoewel ik eigenlijk tegen die kl**e muziekjes ben, geeft het wel een zekere bescherming. Past u op met het slaken van vreemde kreten als u in de wacht staat!! 😉

 3. doro Zegt:

  ik heb eerlijk gezegd al een paar keer leuke muziekjes gehad, volgens mij bij de duitse ambassade in nederland, bij de vluchtmaatschappij lufthansa en bij el al. zij willen niet dat je ophangt.
  maar bij de ib groep of andere instanties als verzekeringen wordt ik vaak ook woest…

 4. Juup Bargers Zegt:

  Doro! Wat dat betreft kunnen we dus ook een voorbeeld nemen aan de Duitsers! Die Duitsers zijn zo gek nog niet, sterker nog… Behalve verstand van goede muziek hebben ze ook verstand van lekker eten(schnitzel), lekker drinken(bier)en lekker eten (braadworst). Ik wist trouwens niet dat El Al Duits is…

 5. doro Zegt:

  heb ik ook niet beweerd. el al is israelisch natuurlijk. maar ga maar door met interessante duitse dingen ontdekken, met bier, schnitzel en braadworst ben je nog niet eens op de helft!

 6. Juup Bargers Zegt:

  Duitsland, land van Sauerkraut!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .