doro\’s donderdag mop

Het is weer zover! Doro’s wekelijkse input!

Auf der Fete fragt die Blondine den Gastgeber: “Du hast ja tolle Musikkassetten, aber wer ist die Reinigungsband?”

moet eerlijk bekennen dat ik hem niet zo goed snap.. zal mijn haarkleur wel zijn..

Share

20 reacties op “doro\’s donderdag mop”

 1. doro Zegt:

  moet ik hem uitleggen?
  ik vind hem namelijk goed.

 2. Andre Zegt:

  Gewoon even laten zweten.

 3. robert Zegt:

  met dit weer is dat extra zweten.. Nou ja, zweten is goed voor een mens toch? 🙂

 4. robert Zegt:

  Ok, een nacht later en na advies van mijn duitse collega: haha.. 🙂

 5. Juup Bargers Zegt:

  Ik heb hulp nodig!!! Wat betekent: auf der Fete??

 6. robert Zegt:

  Op het feest

 7. Andre Zegt:

  Dat valt me van je tegen Juup…

 8. Juup Bargers Zegt:

  Hé Tampeloer, het staat niet eens in mijn woordenboek en dat is geen Prisma woordenboek!

 9. Andre Zegt:

  Schnitzeltag

  Never underestimate the power of Google…

 10. doro Zegt:

  die schnitzeltagfete ist spitze! bedankt voor de link.
  trouwens de mop draait eigenlijk op ‘reinigungsband’, als hint.

 11. KRL Zegt:

  Ik ben er nog steeds niet…

 12. robert Zegt:

  Ik geloof dat Doro deze keer onze slimheid en kennis van de duitse taal deze keer enigszins overschat heeft.. Ikzelf struikelde trouwens voornamelijk over het woordje ‘wer’ dat ik voor mijzelf consequent vertaalde met ‘waar’ ipv ‘wie’.. En dat levert dan een ietwat vreemde mop op.. 🙂

 13. Andre Zegt:

  Jeezus mensen, ik dacht dat de gemiddelde Wakkere Burger-bezoeker het ‘Knoop in je zakdoek’-niveau wel ontstegen was!! Zo moeilijk is ie echt niet. En een vertaling naar het Nederlands voegt niets toe. De grap kan in het Nederlands ook.

 14. KRL Zegt:

  Dat ‘wer’ scheelt al een hele hoop. En niet zo zeiken Andre, het is nog vroeg in de week, de hersens moeten nog even op gang komen.

 15. Juup Bargers Zegt:

  Met dat wer had ik nou juist weer niet zoveel moeite. Heb het even nagevraagd en dat auf der Fete is duits uit het jaar nul, dat wordt hoogstens gebruikt door ultra conservatieve duitsers die leuk proberen te doen op een sit-in Fete in 1968. Geen wonder dat ik en mijn woordenboek het niet wisten. Doro, waar kom jij in godsnaam vandaan? En Robert waar heb jij in godsnaam je Duits geleerd?

 16. robert Zegt:

  Euh, ik heb een Duitse collega en die heeft het voor mij vertaald.. Maar voor de record: zij had er wel enigszins moeite mee om er een mooie vertaling van te maken..

  Mijn duitse onderwijs is trouwens gestaakt in de 4e klas van het VWO, dus zo bijzonder goed is het nu ook weer niet.. 🙂

 17. doro Zegt:

  jaar nul you ik niet zeggen, jaren 80 eerder. ik kom uit erfurt. en jij dan?

 18. Juup Bargers Zegt:

  Ik kom uit Almere!

 19. Juup Bargers Zegt:

  Hé Doro, Duits toetsenbord?

 20. doro Zegt:

  betrapt

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .