Aanzien

Share

2 reacties op “Aanzien”

  1. De Dappere Man Zegt:

    Simonis noemt euthanasie “iets afschuwelijks.” Daarover zegt hij: “Onze bisschoppenconferentie brengt verklaring na verklaring uit, maar de mensen luisteren niet. De tolerantie in ons land gaat zover dat veel mensen zeggen: ‘Ik ben eigenlijk geen voorstander van het homohuwelijk, maar als anderen mensen het willen, dan moet dat kunnen.'”

    Geachte monseigneur Simonis,

    Als bijna arts kan ik hier maar 1 ding over zeggen: ongenuanceerdheid roeleert in de Roomse wereld. Er zijn tal van voorbeelden te noemen waarin het niet alleen te overwegen valt om euthanasie toe te passen, maar het zelfs wenselijk is. Euthanasie zoals dat in Nederland wordt toepast is m.i. ultieme zelfbeschikking (zoals die berscheven staat in bijvoorbeeld het handvest van de VN, maar ook in den BIJBEL mijnheer Simonis! Rot toch op met je afschuwelijk en hou op miljoenen mensen per jaar een verschrikkelijke dood toe te wensen. En Euthanasie =! Zelfmoord verdomme! En dat de voorgaande paus er nu toevallig wel voor kiest om tot op het naadje door te gaan met leven is zijn keus, ook een voorbeeld van zelfbeschikking, maar als iemand er bij volle bewustzijn voor kiest om niet maanden lang zinloos (want zeg nou zelf, die goede God van u wil toch niet dat wij lijden, tenminste dat heb ik dan nog wél uit de bijbel gehaald) te lijden voordat hij/zij/het een zekere dood tegemoet gaat, dan moet dat toch kunnen!

  2. robert Zegt:

    hear hear!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .