1 april…

Share

7 reacties op “1 april…”

 1. aphylius Zegt:

  Nu vond ik persoonlijk gmail lanceren op 1 april ook wel een goede grap!

 2. robert Zegt:

  Ja, ik vraag me ook af wanneer ze nu eens gaan toegeven dat het 1 grote grap is… šŸ™‚

 3. aphylius Zegt:

  hmmm, wacht maar tot je ads bij je mail krijgt šŸ˜”

 4. RW Zegt:

  Sinds mensenheugenis proberen we elkaar op 1 april in de maling te nemen.

  1. NOS Journaal
  Hulde aan de makers van het NOS Journaal op 1 april 1969! Niet het nieuws over de vele fouten bij het berekenen van de huurverhoging of het bezoek van minister Luns aan de Amerikaanse president Nixon gaf de meeste opwinding, maar een item over een nieuw apparaat dat zwartkijkers kon registreren. Slechts de illegale kijker die zijn televisie zou omwikkelen met aluminiumfolie kon de dans voortaan nog ontspringen. De volgende dag viel een recordverkoop van de folie te noteren.

  2. Stoplicht op groen
  De Groninger Gezinsbode heeft een reputatie op 1 april-gebied. De mededeling uit 1996, waarin werd vermeld dat het gemeentelijk vervoerbedrijf de kastjes zou weggeven waarmee buschauffeurs verkeerslichten op groen konden zetten, is echter onovertroffen. Honderden automobilisten die dag in, dag uit geĆÆrriteerd moesten toezien hoe bussen altijd voorrang hadden, meldden zich vergeefs bij het hoofdkantoor.

  3. Vertaalfout
  Volgens de Daily Mail waren de organisatoren van de Londense marathon in 1981 al twee dagen op zoek naar de Japanse deelnemer Kimo Nakajimi. Door een vertaalfout in de regels dacht deze atleet dat de race 26 dagen duurde in plaats van 26 mijl. Hij zou ergens verloren rondrennen in Engeland, vastberaden de wedstrijd uit te lopen. Om de grap kracht bij te zetten, dropte de krant vervolgens een Japanse hardloper in St. Albans. Een perfecte zet, want iedereen probeerde de man tot stoppen te bewegen.

  4. Spaghettiboom
  Plaats een spaghettisliert in een blik tomatensaus, plant hem in de grond en hoop op het beste. Dit advies kregen nieuwsgierige kijkers van de BBC-show Panorama in 1957. Ze belden na de uitzending met de redactie, omdat ze wilden weten hoe ze hun eigen spaghettiboom konden kweken. Panorama toonde een Zwitserse boerenfamilie die zijn eigen pasta verbouwde. De aanleiding voor het item was een recordoogst, het gevolg van een zachte winter en, niet in de laatste plaats, het uitsterven van de spaghettisnuitkever.

  5. Linkshandige whopper
  Zijn sommige grappen te voor de hand liggend om erin te trappen? Burger King bewees in 1998 van niet. De introductie van de linkshandige whopper, middels een paginagrote advertentie in USA Today, zorgde voor een ware run op de nieuwe sandwich. De hamburger had dezelfde ingrediƫnten als de authentieke whopper, maar speciaal voor de linkshandige Amerikanen waren alle ingrediƫnten 180 graden gedraaid.

  6. Belasting op zakgeld
  Met ‘poep aan je schoen’ of ‘er zit een vlek op je nieuwe trui’ hoef je zelfs bij kinderen niet meer aan te komen, moet de redactie het Jeugdjournaal in 1985 hebben gedacht. Het overheidsplan om belasting te heffen op zakgeld maakte wĆ©l indruk. Na de uitzending stond de telefoon roodgloeiend, bijna zonder uitzondering van ongeruste kinderen.

  7. Aangespoeld beeld
  Een hele bekende, maar juist daarom ook terecht in de top-10. Want hoe guur het op 1 april 1962 ook was, met busladingen vol Nederlanders togen die dag naar Zandvoort om een aangespoeld beeld te aanschouwen, afkomstig van het Paaseiland in de Stille Zuidzee. De Zweedse professor Lindstrƶm, in werkelijkheid beeldhouwer Edo van Tetterode, had de verzamelde pers ingelicht over het enorme beeld. Iedereen trapte erin.

  8. Pluto achter Jupiter
  En weer stond de telefoon van de BBC roodgloeiend, deze keer van Radio 2. In 1976 meldde planeetdeskundige Patrick Moore dat Pluto om 9.47 uur precies achter Jupiter langs zou schuiven, waardoor de zwaartekracht op aarde heel even zou afnemen. Wie op dat tijdstip zou springen, zou iets sensationeels waarnemen. Honderden mensen belden vanaf 9.48 uur op dat ze het hadden gevoeld. EĆ©n vrouw zou zelfs met 11 vrienden door de kamer hebben gezweefd.

  9. Heethoofdige ijsboorder
  Nooit kreeg Discover Magazine zo veel positieve reacties als op een artikel uit 1995, van de hand van de gerespecteerde Italiaanse professor Aprile Pazzo (let op de naam). Hij had een nieuwe diersoort ontdekt op Antarctica: de heethoofdige naakte ijsboorder. Het kleine diertje kon zich snel voortbewegen door het ijs vanwege zijn door talloze bloedvaten verwarmde voorhoofdsbeen, dat ook van pas kwam bij het ‘uitzagen’ van een overheerlijke pinguĆÆn. Pazzo ontwikkelde zelfs de theorie dat de diertjes verantwoordelijk konden zijn voor de verdwijning van de kleine ontdekkingsreiziger Philippe Poisson in 1837. Ze zouden hem van onderaf waarschijnlijk voor een pinguĆÆn hebben aangezien.

  10. Reclamekoe met vlekkentekst
  Een recente. Ontwerpbureau Axis presenteerde vorig jaar de reclamekoe onder de slogan ‘Melkkoe wordt merkkoe’. De universiteit in Wageningen zou zes jaar DNA-onderzoek hebben gedaan, waarna het mogelijk was het gen dat patroonvariatie in de vlekken veroorzaakt, te isoleren. Daarmee bestond de mogelijkheid van vlekken reclame-uitingen te maken. De pers trapte er massaal in.

  Waar komt de 1-aprilgrap vandaan?

  Over het ontstaan van de 1-aprilgrap bestaan vele theorieƫn. Volgens het Meertens Instituut voor onderzoek en documentatie van de Nederlandse taal en cultuur stamt de eerste grap in een Franse bron uit 1508.
  De eerste vermelding uit Nederland dateert van 1539. Aannemelijk is dat de 1-aprilgrap veel ouder is. Onderzoekers hebben vergelijkingen getrokken met grappenfeesten uit de klassieke oudheid, zoals de Romeinse narrenfeesten of het Holifeest in India. Volgens antropologen zouden agrariƫrs vroeger 1 april als eerste dag van de lentemaand met grappen hebben gevierd.

 5. RW Zegt:

  gejat van de oude site van het ad.

 6. robert Zegt:

  Ik vroeg me al af.. šŸ™‚ Een aantal van de door jouw genoemde grappen stonden ook keurig in mijn eerste linkje trouwens..

 7. Andre Zegt:

  RW, dat was de grootste modderfokking reactie ooit in de geschiedenis van Wakkere Burgers. Waarvoor hulde!!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .