De Wilhelm Scream

Zondag King Kong gezien. Wat mij betreft is Steven Spielberg qua actie/spektakel van zijn troon gestoten door Peter Jackson (kinderfilms buiten beschouwing gelaten). Jackson heeft als groot voordeel dat hij geen Amerikaan is en dus vals sentiment en een overdaad aan aanzwellende violen achterwege laat. Daarnaast is zijn humor een stuk cynischer dan dat van zijn Amerikaanse Studiosysteem-collegae.

Goed. Dat gezegd hebbende kom ik nu op hetgeen waar de titel naar verwijst. De Wilhelm Scream:

Als ik een interessante film heb gezien kijk ik met enige regelmaat even op de Trivia-sectie van IMDB. Hier staan vaak leuke weetjes, interessante links met andere films en bizarre feiten over de productie. Bij King Kong stond in deze sectie: ‘WILHELM SCREAM: During the brontosaur stampede, as a sailor is knocked off a cliff’. Dit slaat op het feit dat in verschillende films (Star Wars, Reservoir Dogs) het geluid van een ‘schreeuw‘ wordt vervangen door een ‘schreeuw‘ uit de film Distant Drums. Een incrowd-grap die sound designers al jaren toepassen.

De Wilhelm Scream:

Dit soort grappen en grollen (paaseieren/tweedelaags grappen) maken films dubbel zo leuk.

Share

1 reactie op “De Wilhelm Scream”

  1. Wakkere Burgers - Het Geweten van het Web » Blog Archive » De Wilhelm Scream II Zegt:

    […] Begin dit jaar wees ik onze trouwe lezers op een aardige cinematografische inside joke: De Wilhelm Scream. […]

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .